Zoek
Zoagli

Vlak ten oosten van Chiavari ligt het dorpje Zoagli. En dat is een verborgen pareltje. Een typisch Ligurisch kust dorpje
 
{body}

Webcam van Zoagli

Lekker aan zee in Zoagli

Het strand van Zoagli is een kiezelstrand. en daardoor is het wel aan te raden om een paar strandbedden te huren. Dat kan goed bij Bagni Silvano, waar ze ook goede wifi en een aardige Tavola Calda hebben. De prijs van de strandstoelen en ligbedden zijn onderhandelbaar als je de juiste bagnino hebt. Check ook de webcam -->! Naast het strand loopt aan beide kanten een verhard wandelpad wat je naar goede zwemplekken op de "scogli" leidt. Als je, vanaf het land gezien, het rechterpad neemt kom je eerst een kleine baai tegen met restaurant L'Arenella. Als je dan nog even doorloopt kom je op het einde een hek tegen. als je door dat hek heen gaat en omhoog loopt kom je bij een leuk barretje genaamd Pietra di luna met zoetwaterzwembad. Perfecte plek voor een zomers aperitief!

Pietra di luna

Parkeren in Zoagli

Als een van de weinige dorpjes in Ligurië heeft Zoagli een overdekte parkeergarage "Colombo" (55 plaatsen) op loopafstand van de zee. Wel fijn om hier je auto te stallen in de koelte in plaats van in de bakkende zon. Als deze vol is kan je het op de gewone weg proberen.  Let op: er wordt veel gecontroleerd!

Restaurants in Zoagli, lekker eten aan de kust

Op het plein vlak voor het strand van Zoagli zitten een paar goede restaurants. Niet super chique, dus je kan er rustig gaan eten met je kinderen en al je strand spullen. Wij eten graag bij Punta Stella, en voor een ijsje naar Simonetti. Tordo Rosso is ook een aanrader. Maar eigenlijk zijn alle restaurants zijn hier ok. Op de Aurelia zit een goed bakkertje waar wij meestal onze focaccia halen voor een dagje strand in Zoagli

Markt

Iedere dinsdag is er een markt in Zoagli. Kramen met van alles en nog wat. Wel lastig parkeren dan, maar leuk shoppen.

Hotels en agriturismi in Zoagli

Er zijn verschillende hotels in Zoagli, maar de mooiste is het Castello Canevaro. Dit oude kasteel ligt direct aan zee; het is gebouwd op de rotsen die scherp de zee in lopen, de scoglie. Dit hotel is bij uitstek geschikt om een trouwerij te houden!

Iets verder het binneland in (een paar honderd meter) ligt Agriturismo Cerisola. Dat is ook een goede optie, vooral als je wat langer in de omgeving wilt verblijven.

Booking.com

Onze selectie vakantiehuizen

Zoagli

Ligurië - Zoagli
3 sterren - max 8 personen - € 830.00

Meer informatie