Terug

Wat leuke tips voor je vakantie naar Elba

Elba is een leuk eiland vlak voor de Toscaanse kust. Het is niet heel groot, maar er is voldoende te beleven om je een paar weken bezig te houden. Hier onze tips!

Leuke vakantiehuizen op Elba

Wij zaten in Casa Marisa. Lekker centraal gelegen en heel goed verzorgd. Het agriturismo ligt in een mooie tuin (de eigenaar heeft een klein tuincentrum naast de deur) en de appartementen zijn heel ruim van opzet. Jammer genoeg beschikken ze niet over een zwembad, maar binnen 10 minuten ben je op het strand.
 

De beste stranden van Elba, en hoe het eraan toe gaat

Lacona

Lekker zandstrand, met een behoorlijk groot vrij deel. Maar ook veel ligbeddenverhuur. Kan hier wel heel druk zijn dus wees er op tijd bij. Parkeren kan voor een paar euro per dag. Helaas weinig schaduw, dus dat wordt bakken met je auto!
Aan een van de toeganspaden van het strand staat een winkeltje waar je soms ook verse biologische producten van Orti di Mare kan kopen.

Procchio

Groot zandstrand met rustig water. Ideaal om met kinderen heen te gaan. In het dorp zijn veel winkeltjes en restaurants. Parkeren doe je aan de andere kant van het dorp, dus dat is wel een beetje een wandeling.

Patresi, ElbaDe westelijke punt van Elba

 

Dit is het minst toeristische deel van Elba. Er is ook niet zoveel te beleven. Een paar kleine dorpjes dan houdt het wel op. Maar in sommige plaatsjes kan je nog best lekker zwemmen, zoals bijvoorbeeld in Chiessi of in het haventje van Patresi. Deze laatste heeft een soort blokhut barretje waar je lekker met een glas wijn de zonsondergang kan kijken.
Nagenoeg alle stranden aan deze kant van Elba zijn steen of rots, met uitzondering van Fetovaia en Cotoncello

Een goede beschrijving van alle stranden van Elba vind je hier

Het strand van Lancona

Winkelen en boodschappen doen op Elba

Winkelen kan eigenlijk vooral in Portoferraio, de hoofdstad van Elba. Nou vooruit, ook in Porto Azzuro zijn wat leuke winkels. Maar het meerendeel van de winkels zijn wel erg toeristisch. Nee, voor het betere mode shoppen zal je toch beter op het vaste land zoeken.

Boodschappen doen is dan wel weer goed te doen. Rond Portoferraio zitten veel supermarkten, en bij de grotere dorpen is er meestal ook wel een supermarktje te vinden. We misten zelf een beetje de bakkertjes, slagers en groentewinkeltjes die je op het vaste land zoveel ziet. Daarnaast zijn er het hele jaar door markten over het hele eiland, en in de zomermaanden ook avondmarkten alhoewel die soms wel wat meer toeristisch zijn.

Portoferraio

Kunst, cultuur en geschiedenis van Elba

Natuurlijk kan je op Elba niet om Napoleon heen. Ook al verbleef hij maar een krap jaartje op Elba, tijdens zijn eerste ballingschap.

Het zomerhuis van Napoleon staat in San Martino. Het is een mooie villa die je ook kan bezoeken. Daarnaast zijn er nog 2 andere musea aan hem gewijd.  

Leuk voor de kinderen: Acquario dell’ Elba en Elbaland

In het Aquarium van Elba vind je iets van 80 grote tanks waarin je allerhand soorten vissen kan bewonderen. Haaien, schildpadden, zeesterren, ze zijn er allemaal. Misschien niet zo spectaculair als het Aquarium van Genua, maar zeker de moeite waard te bezoeken. 

Elbaland is een natuurpark met vooral lokale dieren. De dieren lopen vrij rond en zijn goed benaderbaar. Vor de kinderen is er ook een groot speelveld, met trampolines enz.

Orti di mare

Vlak buiten Lacona ligt de biologische boerderij van Orti di Mare. Maar het is nog veel meer dan dat. Het is een natuurcamping, een natuurbeschermingsproject, een superleuk restaurant in de openlucht, een dagcafe met heerlijke verse en biologische groente, fruit, brood, gerechten en dranken

Vakantiehuizen en Agriturismo's in de omgeving

 
 

Boeken en reisgidsen


.(JavaScript must be enabled to view this email address) | Website door BuroDenG! | © 2016 Vakantiehuis-in-italie.nl | Legal