Terug

Vezzano Ligure

Op de top van een heuvel vlak voor La Spezia ligt dit prachtige oude dorpje. Vezzano Ligure bestaat uit 2 delen: Vezzano superiore en Vezzano inferiore. De laatste is een burchtdorpje vol tunneltjes, bogen, trappen en kantelen. 

Het dorp Vezzano Ligure

Vezzano inferiore

In dit deel van het dorp speelt het grootste deel van het openbare leven zich af. Het is echt kruip door sluip door, met alle tunneltjes, trappetjes en oeroude huizen. Overal in het dorp heb je prachtige doorkijkjes in de stadsmuren die een mooi uitzicht tonen op de Val di Magra en de Alpi Apuane. Bij mooi weer zie je de marmer rotsen van Carrara schitteren. Bovenin het dorp is een oud klooster en een mooie oude toren, aan een klein pleintje waar het goed uitblazen is.

Als je hier en nachtje wilt verblijven is Hotel al Convento een leuke optie.

Vezzano superiore

Het hoger gelegen deel van het dorp biedt wat minder. Er is wel een heel mooi kerkje, en natuurlijk ook weer mooie uitzichten. 

Restaurants, winkels en cafetjes in Vezzano Ligure

Vezzano is klein, dus er zijn niet veel winkels en restaurants. Een paar tips:
als je het dorpje binnenkomt zit er aan je rechterhand een leuk barretje, met een geweldig uitzicht. Daar tegenover zitten 2 levensmiddel winkeltjes/bakkers. De eerste is het zaakje waar je moet wezen, de andere heeft over het algemeen oud brood en slechte groente.

Als je het autovrije dorpje inloopt langs het plein zit er een leuk restaurantje genaamd Osteria delle Pietre. Veel regionale specialiteiten uit de Lunigiana!

Als je verder de heuvel op rijdt kom je aan de rechterkant een leuk delicatessen winkeltje tegen.

Leuke restaurantjes in Vezzano Ligure

Bezienswaardigheden in de omgeving van Vezzano Ligure

Sagra dell 'Uva e del vino

in het derde weekend van september wordt hier elk jaar het druivenoogstfeest gehouden. het hele dorp verandert dan 3 dagen in een soort middeleeuws feest. Alles wordt versierd, overal staan stalletjes met lokale wijnen en typische gerechten. Het feest gaat door tot in de kleine uurtjes.

Vakantiehuizen en Agriturismo's in de omgeving

Special!
Afbeelding van Agriturismo Villa de Nobili in Vezzano Ligure, Ligurië

Villa de Nobili

In Vezzano Ligure in Ligurië.
Vanaf: € 70

Dit Agriturismo bestaat uit een klein landgoed van ongeveer 7 hectare, voornamelijk beplant met olijf-,…

Meer info
 
 

Boeken en reisgidsen


.(JavaScript must be enabled to view this email address) | Website door BuroDenG! | © 2016 Vakantiehuis-in-italie.nl | Legal