Zoek
{if}
Casa Pineddu

Casa Pineddu

Op zoek naar ongerepte natuur en prachtig zeezicht? Dan ben je bij Casa Pineddu aan het juiste adres! Deze ruime villa is privé gelegen, omringd door veel groene vegetatie en bied een prachtig uitzicht op zee. Vanaf de villa loop je zo naar 2 kleine zandstranden toe, de één ligt op slechts 100 meter, de ander op 700 meter afstand. De strandjes zijn afgeschermd door de rotsen, in tegengestelde richting zodat de stranden altijd beschermd zijn tegen de Sardijnse wind. 

De villa heeft een typisch Sardijnse uitstraling en is basic maar sfeervol ingericht.  De villa biedt 5 slaapkamers met elk een eigen badkamer; elke slaapkamer heeft een directe toegang tot een overdekt privéterras, ideaal als je met meerdere koppels in het huis verblijft en af en toe even wat privacy wenst. Natuurlijk is het ook heerlijk om met zijn allen samen te barbecueën en daarom is de villa ook voorzien van een groot overdekt terras met grote bbq en tuinmeubilair. Het mooi gelegen zwembad biedt uitzicht op zee. 

Deze ruime en comfortabele villa is gelegen in het zuidwestelijke deel van Sardinië, op 1,5 kilometer van Porto Pino, wat zijn naam dankt aan het brede omliggende dennenbos. Het gebied staat vooral bekend om de beeldschone baai met 4 kilometer lange zandstranden, witte duinen en een helderblauwe zee. Aan het einde van de baai ligt een strand wat deel uitmaakt van de militaire zone, daarom is dit strand alleen bereikbaar in de zomer. In deze regio van Sardinië bevinden zich ook zoutvlakten en bij zoutvlakten zijn flamingo's te vinden! 

Sant'Antioco stad en de lagune 
Sant'Antioco is de naam van zowel het eiland als de stad, het is een populaire badplaats met een prachtig uitzicht op zee, mooie stranden en baaien. Het is met de auto goed te bereiken, vanaf Carbonia neemt het ongeveer 20 minuten in beslag via een brug die het eiland met Sardinië verbindt. Het stadje komt je als het ware meteen tegemoet zodra je van de brug afkomt! Een ander leuk plaatsje op het eiland is Calasetta, vanaf hier kun je de boot pakken naar Isola San Pietro. De noordelijke kust van het eiland is helaas niet zo geschikt om te zwemmen en te zonnen maar het levert wel bijzonder schilderachtige plaatjes op. Het gebied is voornamelijk gewijd aan de landbouw en heeft een aantal wijngaarden waar o.a. DOC wijnen worden geproduceerd (Denominazione di origine controllata).
 
De lagune ligt vlakbij Sant'Antioco stad en hier kunnen op korte afstand, gedurende het hele jaar roze flamingo's, reigers en andere watervogels worden geobserveerd. 

De grotten van Su Mannau 
De grotten van Su Mannau behoren tot de oudste van de wereld. Deze grotten liggen bij Fluminimaggiore. Vanuit Iglesias neemt u de SS126 naar Fluminimaggiore. Net voordat je het stadje bereikt vindt je de weg naar de grotten aan je rechterhand. Het te bezoeken gedeelte (onder begeleiding van een gids) beslaat zo'n 500m en betreft het eerste gedeelte van de grot, ook wel genoemd de Archeologische Kamer. In vroegere tijden werd dit gebruikt als een ondergrondse tempel ter verheerlijk van het water. Er zijn op aanvraag ook speciale tours voor speleologen. 

Porto Pino (winkels, supermarkt) 1,5 km, Sant 'Anna Aresi 7 km, Sant'Antioco 30 km, Carloforte 40 km, Cagliari (hoofdstad, vliegveld) 80 km. 

Casa Pineddu Vakantiehuis in Italië - Toscane - Porto Pino

Uitgebreide informatie
er Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu Casa Pineddu