Zoek
{if}
Villa del Corallo

Villa del Corallo

Beleef een heerlijke familie vakantie in deze verzorgd ingerichte vakantie villa, gelegen op een groot landgoed in het noordwesten van Sardinië. Het landgoed is eigendom van de familie Manca, de grootste producent van olijfolie op Sardinië. De villa heeft een heerlijke ligging, rustig en midden in prachtige natuur op ca. 10 km van de levendige stad Alghero en slechts 5 km van het dichtstbijzijnde strand. 

Deze vakantievilla Sardinie heeft twee verdiepingen en beschikt over 5 slaapkamers voor 10 personen en 4 badkamers. Buiten is er een mooi privé zwembad en een veranda met grote buitentafel en een loungeset.

Op het landgoed liggen nog twee vakantieaccommodaties. De villa ligt op ruim 200m van een van deze accommodaties in het lager gelegen gedeelte en wordt omgeven door 12 hectare vol met olijfbomen. Ook het restaurant en de receptie liggen op ca. 200m van villa del Corallo. 

Het complex beschikt over een groot, mooi restaurant, waar ook de lokale bewoners graag komen. Restaurant Le Pinnette serveert een eenvoudig menu echter wel op basis van kwalitatief goede ingrediënten en uitstekende wijnen. Het menu is gebaseerd op producten van de eigen grond, zoals de groenten, wild zwijn, lamsvlees, verse pasta's en kazen. De gerechten zijn seizoensgebonden en afkomstig uit de Sardijnse keuken en specifiek uit de streek rondom Alghero.

Het landgoed was en is nog steeds een actief landbouwbedrijf en beschikt ook over een kleine dierenfarm waar varkens, ezels, schapen en kippen worden gehouden. De boerderij is leuk voor kinderen om  te bezoeken. 

Een top familiehuis voor een ontspannen vakantie op Sardinië! 

Informatie m.b.t. de huurprijs

Deze accommodatie kent bijkomende kosten voor gas, water, licht, airconditioning, verwarming en linnengoed (1e set), deze kosten zijn exclusief en niet opgenomen in de huurprijs. De kosten staan vermeld onder de prijstabel/kalender bij 'Bijkomende kosten', onder de noemer 'servicekosten' (ook terug te vinden op de factuur). Deze kosten dien je ter plaatse bij check-out te betalen. Voor een indicatie van de uiteindelijke prijs van dit vakantiehuis is het raadzaam deze kosten mee te berekenen. 

De villa is alleen te huur met een minimum van 7 nachten. 

Deze landelijk gelegen vakantievilla op Sardinië ligt op ca. 10 minuten rijden van Alghero, het vliegveld van Alghero ligt op 7 km. Alghero ligt in de provincie Sassari, in het noordwesten van Sardinië. Alghero is een gezellige plaats met een schilderachtig oud centrum waar je diverse bars, cafés, restaurants, winkels en ijssalons vindt. Vanuit de haven van Alghero kun je diverse boottrips maken, zeker een aanrader. 

Een mooi wit zandstrand met fijn zand bevindt zich op 5 km van de accommodatie en strekt zich uit tot aan het dorpje Fertilia, waar ook het vliegveld zich bevindt. De baai heeft ondiep water en is daarom veilig voor kinderen om in zee te spelen. Ook zijn er voorzieningen vlakbij zoals bar, restaurant en verhuur van ligbedden, parasols. Uiteraard zijn er meer prachtige stranden te bezoeken, zoals Porto Conte, Le Bombarde, Lazzaretto en Alghero, de receptie zal hiervoor graag tips en advies geven.

Bij Alghero kun je de Nuraghe van Palmavera bezoeken. Nuraghe zijn stenen torens die in de Bronstijd (1500 voor Chr.) en daarna werden gebouwd op heel Sardinië. Het bijzondere van deze torens is dat ze gemaakt zijn van grote stenen die zonder cement of iets dergelijks op elkaar zijn gestapeld. De torens doen denken aan bijenkorven.  Er zijn er naar schatting zo'n 8000 gebouwd. De Nuraghe zijn een karakteristiek symbool voor Sardinië. Je ziet ze terug op het hele eiland maar met name in centraal Sardinië staan er nog veel. De meest bekende die nog te bezichtigen zijn, zijn die van Su Nuraxi (staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco), de Nuraghe Losa bij Abbasanta en dus ook Palmavera bij Alghero.

Een andere leuke trip is een bezoek aan de Druipsteengrotten van Neptunus. Deze kun je zowel met de boot (er zijn georganiseerde boottochten van ca. 30 minuten) als met de auto (ca. 45 minuten)  bereiken. Als je met de auto gaat kun je vanaf de vuurtoren de trap naar de grot nemen. Deze trap, de “Escala del Cabirol” - de geitentrap -   is uitgehouwen in de rotsen en telt 660 treden.

Boodschappen kunnen worden gedaan in Santa Maria La Palma op ca. 5 minuten autorijden, hier zijn ook restaurants, een bank, en een apotheek. 

Santa Maria La Palma 3 km, Alghero 10 km, Fertilia 4 km, Olbia 129 km (Ferryhaven). 

Villa del Corallo Vakantiehuis in Italië - Toscane - Alghero

Uitgebreide informatie
er Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo Villa del Corallo